steigerhouten tuinmeubelen zelf maken Zeer voordelige steigerhouten tuinmeubelen als je deze zelf gaat maken

Mijn buurman is timmerman en bij hem heb ik onlangs eens aangeklopt. Ik vroeg hem of hij mij zou willen helpen met het maken van enkele tuinmeubelen en hij had de wedervraag of ik het niet leuk zou vinden om de tuinmeubelen zélf te maken. Dit zette me aan het denken, want natuurlijk is dat hartstikke leuk! Niet alleen doe je zelf weer ervaring op in iets nieuws, ook is het natuurlijk het tofst als je straks in je eigen tuinmeubelen zit. Wel even op de voorwaarde dat er een mooi resultaat uit komt, natuurlijk. Mijn buurman garandeerde me echter dat hij me wel zou bijsturen als het faliekant mis zou lopen en me zou begeleiden in het proces. Ik heb er over nagedacht en zou het liefst steigerhouten tuinmeubelen zelf gaan maken, omdat ik steigerhout een heel verrassend materiaal vind en ik het in allerlei woonmagazines heb gezien en er wel van onder de indruk ben.

Mijn buurman hielp me de steigerhouten tuinmeubelen zelf te maken

Op de computer van mijn buurman mocht ik even meekijken om een mooi design uit te zoeken. Hij heeft op zijn computer het zogenaamde Freds Bouwtekeningen pakket, wat inhoudt dat er keuze is uit duizenden designs in allerlei soorten en maten. Niet alleen voor tuinmeubelen waren er ontwerpen maar ook voor honderden andere dingen, waar ik gelijk enthousiast van raakte. Misschien leuk voor in de toekomst, maar voorlopig hou ik het nog even op de steigerhouten tuinmeubelen die ik zelf kan maken. Mijn buurman heeft me nog begeleid in het uitzoeken van een leuk design, omdat sommige dingen gewoon niet zo goed uitvoerbaar zijn. Toch zag ik een design dat ik heel graag wilde hebben, maar dat wel een beetje moeilijk zou worden en dus heb ik gevraagd of mijn buurman wilde helpen bij de steigerhouten tuinmeubelen zodat ik het niet helemáál zelf hoefde te maken. Gelukkig was dit uiteraard gewoon te regelen. Binnen een dag hadden we de tuinmeubelen af en na wat schuren en nog wat lakken – want dit is echt wel nodig bij dit soort ruwe steigerhouten tuinmeubelen om zelf te maken – konden we ze overhevelen naar mijn tuin. Ik hoefde mijn buurman alleen de gebruikte materialen terug te betalen en heb nu dus een heel voordelige tuinset bij me achter staan, waar anderen al gauw anderhalf duizend euro aan kwijt zijn.