Met behulp van een simpele tekening creëerden wij fijne steigerhout meubelen

Voor mijn werk zocht ik een tekening van en voor steigerhout meubelen. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar het is natuurlijk niet voor niks. Ik werk in een café dat ingericht is als een strandhut maar zich toch midden in de stad bevindt. We zijn net pas open en moeten een beetje op het budget letten. Daardoor kunnen we niet altijd de meubels kopen die we op het oog hebben, want we moeten ook in andere dingen investeren natuurlijk. Daarom hebben wij iets heel slims bedacht en gaan we aan de hand van een tekening onze eigen steigerhout meubelen uitwerken. We vinden dat het steigerhout namelijk wel echt bij ons thema, het strand, past. De verweerdheid van het hout, het beetje ruwe karakter ervan, dat vinden we echt bij onze kroeg passen. En je ziet er wel vaker hele lounge sets van, die gemaakt zijn uit steigerhout. Nou leek het ons nog best ingewikkeld dit na te maken. Van tevoren denk je namelijk dat het wel recht toe recht aan is met die lounge sets maar het valt flink tegen, ondervonden wij na wat proeven met het materiaal.

 

tekening steigerhout meubelen Geschikte tekening van steigerhout meubelen gevonden

Toen ik dit een keertje bij vrienden aan de keukentafel vertelde, kwamen zij met een hele goede tip. Zij maken namelijk zelf heel veel dingen in huis en doen dit met behulp van Fred’s Bouwtekeningen, een soort gids die je kunt kopen, waarin ontzettend veel bouwtekeningen staan. Ze leenden mij de gids zodat ik op mijn gemak de bouwtekeningen voor de tuinmeubelen eens kon bekijken. Ik heb vervolgens printjes gemaakt van de tekeningen die mij het meest aanspraken voor steigerhout meubelen in onze zaak, die het beste bij de sfeer en dergelijke leken te passen. Toen ik die liet zien op mijn werk waren mijn bazen direct enthousiast. Het spaart echt ontzettend veel geld uit als je de meubelen op zo’n manier als deze gewoon zelf kunt maken, we hebben het hier wel echt over meerdere duizenden euro’s, dus ga maar na. Aan de hand van de meest geschikte tekening hebben we inderdaad hele leuke steigerhout meubelen kunnen maken, wat kussens erop en het zit heerlijk!